Jansen Specials

'Slim met Metaal'

Over ons

Hoe het begon

De eerste Pieter Cornelis begon in 1908 met het maken van wagens. Hiermee is hij de grondlegger van wat later P.C. Jansen Carrosserie- en Constructiebedrijf werd. De tweede Pieter Cornelis (Piet) Jansen ging voor zijn vader werken en nam het bedrijf op een later moment over. Hij vestigde zijn naam met onder andere speciale opleggers voor de vee-industrie.

In 1985 nam de derde generatie Pieter Cornelis (Peter) het roer over van zijn vader. Hij runt tot op heden Constructiebedrijf P.C. Jansen. Na de opleiding LTS en MTS heeft hij 10 jaar bij Ballast Nedam Scheepsbouw gewerkt en tevens diverse vakdiploma's gehaald. Na de overname lag de focus eerst vooral op opleggers voor de vee-industrie, later zijn daar evenementenwagens, hekwerk en bijzonder constructiewerk bij gekomen. De focus ligt nu vooral op constructiewerk en speciale metaal-wensen van bedrijven en particulieren, vandaar de naamsverandering naar 'Jansen Specials'. 

"Succes komt niet aanwaaien"


Jansen Specials is een familiebedrijf wat al meer dan 110 jaar gevestigd is in Leersum, in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Wij zijn er voor bedrijven en particulieren met bijzondere metaalwensen. Maatwerk, prototypes en 0-series, uniek en nergens te koop.

Wij bewerken hiervoor in eigen werkplaats cortenstaal, ijzer, roestvrijstaal, aluminium en kunststof. Dit kan met elektronische of hydraulische componenten tot een werkend geheel samengebouwd worden.

Klanten waarderen onze deskundige inzet en toewijding. Onze technische expertise en ervaring uit eerder bedachte oplossen, weten wij voortdurend in te zetten bij nieuwe uitdagingen. Wij denken graag in oplossingen en out of the box. 

Is er extra mankracht nodig om de soms onvermijdelijke pieken op te vangen dan kunnen wij snel extra capaciteit inschakelen binnen ons netwerk. 

  • HUIS RIJKSSTR-53%300
  • Scannen
  • IMG_2156
  • DSC_0005